DCEP Generalist Training

Sunday, June 12, 2011 (Hilton Orlando Bonnet Creek, Orlando, FL)

8:00 Registration (20 minutes)

8:20 1. Introductions &Training Overview (40 minutes)

Objectives

Overview

Resources

9:00 2. DOE DC Pro Profiler (40 minutes)

Introduction to Benchmarking and Metrics

Overview of DOE DC Pro Profiler

9:40 3. IT-Equipment (40 minutes)

Provisioning

Component Energy Use

Best Practices

10:20 Break (10 minutes)

10:30 4. Air Management (40 minutes)

Environmental Requirements and IT-Reliability

Airflow and Temperature Management

Best Practices

11:10 5. Cooling Systems (60 minutes)

Air- and Liquid-Cooling Systems and Components

Central Chilled-Water Plant

Best Practices

12:10 **Lunch (80 minutes)**

1:30 6. Electrical Systems (40 minutes)

Electrical Systems and Components

Right-Sizing and Redundancy

Best Practices

2:10 7. Commissioning, Monitoring, and Controls (30 minutes)

Commissioning

Monitoring

Controls

2:40 Break (10 minutes)

2:50 8. DOE DC Pro Profiler Example—Demo (90 minutes)

Introduction to Case Study

Input Steps 1-6

Retrofit Demo

Take-Home Case Study

4:20 End of Day (Exam tomorrow morning)

DCEP Generalist Exam

Monday, June 13, 2011 (Hilton Orlando Bonnet Creek, Orlando, FL)

- 3:15 Registration (15 minutes)
- 3:20 Exam (180 minutes)
- 6:20 End of Generalist training /exam